Јust recently, бев сведок на еден од најдобрите настани во Скопјево периодов. За оние кои не се во тек, на 26ти април, МКЦ was on fireee.

Се работи за македонски Iron Maiden трибјут бенд чијшто настап го чекавме со огромна нетрпеливост. За оние ретки кои првпат слушаат, Iron Mkden e плод на шестмина огромни ентузијасти и вистински професионалци во полето на музиката.

На бас, маестро Горан Станковиќ Црни, guitar виртуози: Дамјан Јанев; Бобан Василески, тапани: Златко Бумбар Михајловски; вокал: царот Даниел Петровски – Балтик и клавијатура: Душко Ичев

Момциве во 2015 одлучуваат да ги здружат силите и да создадат нешто што одамна му требаше на Скопје. По неколку месеци, многу проби, извонредна тимска работа и многууу енергија конечно се раѓа Iron Mkden, а токму минатата недела му го славевме 3тиот роденден.

Се надевам дека галеријата во продолжение ќе успее бар делумно да ви ја долови жестоката атмосфера која се случуваше во МКЦ.

UP THE IRONS! \m/

IMG_9765

IMG_9799

IMG_9778

IMG_9758

IMG_9752

IMG_9725

IMG_9789

IMG_9661

IMG_9629

IMG_9657

IMG_9631

IMG_9685

IMG_9710

IMG_9734

IMG_9728

IMG_9730

IMG_9618

IMG_9607

IMG_9581

IMG_9603

IMG_9714

IMG_9663

IMG_9818-2

IMG_9775

IMG_9634

IMG_9620

IMG_9543-2

Фотографии: Стефанија Видовски