Дали ви се случило, во некој момент од животот, некој мирис да ве потсети на нешто убаво, да ве врати во спомените, да ви разбуди некои заспани чувства? Ако одговорот е да, тогаш добродојдовте во клубот. Деновиве, мирисот на путер и цимет кој се шири од кујната на мајка ми, ме потсети на нешто слатко, нешто весело и не оптоварено со секојдневните случувања. Ме потсети на заедничкото украсување на елката, на сијаличките во разни бои, на подготвувањето на шарени колачи со цимет, на радоста на новогодишните празници.

Обидувајќи се да вратам дел од старите убави спомени назад, а во исто време и да направам некои нови кои ќе се паметат уште долго, ја освоив кујната на мајка ми и како резултат на тоа “освојување” е мојата приказна во фотографии, која ви ја подарувам за оваа нова 2018-та година и која, се надевам, дека и во вас ќе го разбуди по малку заспаниот дух на минатото и ќе ви донесе уште порадосни и повесели моменти за новогодишните празници.

Уживајте…

kolacinja (2 of 28)

kolacinja (5 of 28)

kolacinja (6 of 28)

kolacinja (7 of 28)

kolacinja (8 of 28)

kolacinja (9 of 28)

kolacinja (10 of 28)

kolacinja (11 of 28)

kolacinja (14 of 28)

kolacinja (15 of 28)

kolacinja (13 of 28)

kolacinja (17 of 28)

kolacinja (16 of 28)

kolacinja (20 of 28)

kolacinja (19 of 28)

kolacinja (29 of 28)

kolacinja (21 of 28)

kolacinja (23 of 28)

kolacinja (25 of 28)

kolacinja (26 of 28)

kolacinja (22 of 28)

kolacinja (24 of 28)

kolacinja (27 of 28)

kolacinja (28 of 28)