Во светот на бајките или во овој случај макро фотографијата. Мислам дека првата асоцијација на сите би ни биле close-up фотографии од флуросцентните очи на едно вилинско коњче или свежата утринска роса красејќи ги лисјата како драгоцени камења.

По дефиниција, eкстремна close-up фотографија (photomacrography, macrography, macrophotography) која најчесто содржи мали субјекти, организми(инсекти) или фрагменти од природата чијашто големина на фотографијата е значително поизразена од нивна вистинска(real-life) величина. Резултатот се постигнува со посебни макро леќи со различни фокусни должини во зависност од потребата.

Неодамна налетав на фотограф која што перфектно ја доловува магијата на секојдневието преку макро фотографијата и добив желба да ја споделам со вас. Се работи за Sanae Matsuzaki, на 500px позната како Lafugue logos. Freelance фотограф кој ги изразува своите емоции преку уметноста, а макро фотографијата и дава една уникатна перспектива на нештата. Смета дека зборовите и фотографиите го поседуваат истиот дух.

Проследете дел од нејзините фотографии, а за оние кои ги интересира нешто повеќе на тема Маcro Photography ???? click me.

Inspired from Moonlight by Lafugue Logos on 500px.com

 

Purple imagery by Lafugue Logos on 500px.com

 

Invitation of the wind by Lafugue Logos on 500px.com

 

HOW LITTLE WE KNOW by Lafugue Logos on 500px.com

 

Halves Blues by Lafugue Logos on 500px.com

 

Midnight lullaby by Lafugue Logos on 500px.com

 

Wake up from dreams by Lafugue Logos on 500px.com

 

Across the dreams by Lafugue Logos on 500px.com

 

Abstract in the Holy Night by Lafugue Logos on 500px.com

 

I will do my best... by Lafugue Logos on 500px.com

 

Swaying  by Lafugue Logos on 500px.com

 

Dear Hunter by Lafugue Logos on 500px.com

 

Lonesome galaxy by Lafugue Logos on 500px.com

 

 The Rainbow factory by Lafugue Logos on 500px.com

 

Droplets Factory by Lafugue Logos on 500px.com

 

Trivial Mind by Lafugue Logos on 500px.com

 

Welcome,Welcome by Lafugue Logos on 500px.com

 

Droplets Factory by Lafugue Logos on 500px.com

 

Dancing droplets by Lafugue Logos on 500px.com

 

Unexpected occurrences by Lafugue Logos on 500px.com

 

Tiny pendant by Lafugue Logos on 500px.com

 

Fragments of Dreams by Lafugue Logos on 500px.com

 

Particulate illusion  by Lafugue Logos on 500px.com