Светската фотографска организација претставува најголема глобална платформа за споделување фотографии со една огромна цел – развој на фотографијата преку избор на најдобрите фотографии и континуирано промовирање на извонредни фотографи ширум светот.

Во склоп на организацијата, се одржува најголемиот светски натпревар во фотографија – “Sony World Photography Awards” кој оваа година полни 10 јубилејни години. Привлекувајќи ги како професионалните така и аматерските фотографи низ светов ги прикажуваат најдобрите фотографии за оваа година, а се тоа спакувано во годишната изложба во Лондон која оваа година ќе се одржи во периодот од 21-ви април до 7-ми мај.

Во продолжение погледнете ги избраните фотографии кои се влезени во потесниот круг за оваа година, а за повеќе информации во врска со организацијата, завршната изложба и победничките фотографии, check this out
 -> World Photography Organisation .
 
 
“Buffalos and Stars” – Andreas Hemb
Buffalos and Stars” by Andreas Hemb
 
 
“Pandas Gone Wild 2” – Ami Vitale
“Pandas Gone Wild 2” by Ami Vitale
 
 
“A Country Doctor and Her Calling” – Ioana Moldovan
“A Country Doctor and Her Calling” by Ioana Moldovan
 
 
“Inhabitants of the Empty” – Yulia Grigoryants”
“Inhabitants of the Empty” by Yulia Grigoryants
 
 
“Lady in Red” – Placido Faranda
“Lady in Red” by Placido Faranda
 
 
“Caught in the Crossfire” – Ivor Prickett
“Caught in the Crossfire” by Ivor Prickett
 
 
“Diamond-Dust” – Masayasu Sakuma
“Diamond-Dust” by Masayasu Sakuma
 
 
“Present and Past” – Anisleidy Martínez Fonseca
Present and Past” by Anisleidy Martínez Fonseca
 
 
“Raul Rodrigues Jr” – Giulia Piermartiri
Raul Rodrigues Jr” by Giulia Piermartiri & Edoardo Delille
 
 
“Pumping Iron in Russia” – Eduard Korniyenko
Pumping Iron in Russia” by Eduard Korniyenko
 
 
“We Are Taking No Prisoners” – Alessio Romenzi
We Are Taking No Prisoners” by Alessio Romenzi
 
“Mourning Ceremony” – Emrah Karakoç
Mourning Ceremony” by Emrah Karakoç
 
 
“Moody” – Ann Ric
Moody” by Ann Ric
 
 
“Lonely Tree” – Tom Jacobi
Lonely Tree” by Tom Jacobi
 
 
“Metropolis” – Tavepong Pratoomwong
Metropolis” by Tavepong Pratoomwong