Минатата недела почнавме со галериите на #RevoHolidays во која што објавивме ваши празнични фотки. Вториот дел од таа галерија го најавуваме за наскоро, но во меѓувреме решивме да објавиме една галерија за инспирација на темава.

Поконкретно, галеријава ја посветувам на портрети направени со помош на новогодишни светла. Може да се сијалички за на елка или улични декорации, но во секој случај овој дел од годината дава шанса за експериментирање со различни извори на светлина. Освен како извор за осветлување на субјектот, новогодишните светла или сијалички може да се и одличен дел од позадината на портретот. Без разлика дали ќе ги употребите за весели, сезонски портрети или на некој помрачен начин, ве охрабрувам да експериментирате со овие светла за вашите портрети.

500px инспирација

...Happy Christmas... by Dani Mantis on 500px.com

Christmas lights by Loriana R Fernández on 500px.com

Nicole and Christmas lights by Tomáš Turis on 500px.com

Lights (I) by Isabella Bubola on 500px.com

 

Happy Holiday by Taya Iv on 500px.com

Lights (I) by Isabella Bubola on 500px.com

Softness by Cristi Jora on 500px.com

 

Magic of Christmas by Yoanna Stancheva on 500px.com

 

 

Circle or light by James Henderson on 500px.com

*** by Cameron Eng on 500px.com

Put your lights on by Nicole Kreusch on 500px.com

Lights by Maciej Borkowicz on 500px.com

  Instagram инспирација       

All you need is the right kind of love Hope everyone had a Merry Christmas🌟 A photo posted by Brandon Woelfel (@brandonwoelfel) on

 

I won’t let go, I’ll be your lifeline tonight

A photo posted by Brandon Woelfel (@brandonwoelfel) on

    

Wishing you all a wonderful Christmas 🙏🎅 A photo posted by David Gannon (@davidgannonphotography) on

 

   

 

Домашна инспирација

Петар Тутунџиев (автор и на насловната фотографија) 500px / Instagram

img_1015

img_0914

 

Стефанија Видовски 500px / Instagram

revoshot

 

Јане Наумоски 500px / Instagram

stock-photo-188376943

 

Ерина Богоева 500px / Instagram

dsc_8110