Пролетта е едно од омилените фотографски времиња (барем на овој фотограф). И иако времето може некогаш да се однесува како променливо расположение на тинејџер, сепак е одлична сезона за фоткање. Денот станува поголем, а со тоа и светлото за фоткање надвор, природата се бои, а дури и кога има невреме има  можност за фоткање на интересни облаци и светла по небата.

Затоа, за денешниот убав (иако малку дождлив) пролетен ден ви спремив една галерија од се’ она што ме инспирираше на пролет во фотографија. Уживајте!

Asiatic Lily by Brian Kippe on 500px.com

 

   

Ladybag on cherry flower by Roksana Bashyrova on 500px.com

 

The one by Denis Charbonnier on 500px.com

 

   

Lavender

 

Wake up by Galya Ivanova on 500px.com

 

   

Beautiful woman on summer field. Photo on sunny day by Oleg Gekman on 500px.com

 

Sakura Thailand by Nopparat Jaikla on 500px.com

 

   

Sweet Friends by Lisa Holloway on 500px.com

 

Lilli by Alessio Albi on 500px.com

 

   

A Storm Is Coming by Daniel F. on 500px.com

 

Barn Sunset by Chris Martin on 500px.com

 

   

Day Strike by Jure Batagelj on 500px.com

 

Power UP by Michiel Buijse on 500px.com

 

   

Fire! by Marco Carotenuto on 500px.com

 

nervous energy by JasonM Peterson on 500px.com